....
liptrade logo2

Huawei: Никой не е изкарал пари от Windows Phone

Китайската компания Huawei отново потвърди официалната си позиция, че не възнамерява да произвежда повече Windows Phone смартфони, с простичкото обяснение, че това не е финансово изгодно за нея.

„Не направихме никакви пари от Windows Phone, никой не е успял да изкара пари от Windows Phone“, недвусмислено заявява говорителят на Huawei Джо Кели.

 

 

Досега компанията пусна два Windows Phone телефона, след което през август загатна, че ще спре да използва тази операционна система и ще се съсредоточи ексклузивно върху Android.

Според компанията, освен ако пазарът не се промени значително, доста малко вероятно е тя да се завърне към Windows Phone. Над 70 процента от продажбите на Huawei са в глобален план, където именно Android е водещата платформа.

На свой ред към октомври Windows Phone имаше една 8.1 процента от световния пазар на мобилни операционни системи.

Решението на Huawei е лоша новина за Microsoft, която се опитва да засили присъствието на бюджетни апарати със своята операционна система на пазара в Индия и Китай, където евтиният Lumia 530 например се оказва доста популярен.

Вижте повече:

 

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »