....
liptrade logo2

IBM закупи здравните компании Explorys и Phytel

IBMобяви придобиването на два стартъпа с цел да увеличи своя капацитет за анализ на данни, свързани с личното здраве.

 

 

 

Става въпрос за компаниитеExplorysиPhytel, които осигуряват облачни технологии, способни да помогнат на IBM за по-активното навлизане на компанията в сектора на здравеопазването. Успоредно с анонса на новите си придобивки, IBM обяви и новоWatson Healthподразделение.
Точните параметри по стойността на сделките обаче не се разкриват.
„Придобиването на Explorys и Phytel ще засили усилията на IBM за прилагане на напредналаналитичен метод и изчислителна дейност в полза на основните участници в системата на здравеопазванетокато големи болнични системи и медицински мрежи. Целта е заедно да подобрим качеството на здравеопазването и да осигурим по-високо ниво на обслужване на пациентите“,казва IBM в свое изявление по повод на сделката.
Базираната в Кливланд, щата Охайо Explorys се отделя от прочутата Cleveland Clinic през 2009 г. и предлага облачни услуги засъбиране, обработка и анализ на бази данни. На свой ред, Phytel има централа в Далас, щата Тексас, и разработва софтуер, който помага на медицинските служители да обработват по-ефективно своите бази данни с пациенти.
Сделката идва само месец, след като IBM закупиAlchemyAPIи част от технологията на стартъпаBlekko.


Вижте повече:

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »