....
liptrade logo2

IBM се подготвя за атака от страна на инвеститорите

След показване на спад във финансовото представяне в 11 последователни години, инвеститорите вIBM са решени да действат, пишат от TechWeek Europe. Те продължават да правят опити да привлекат вниманието на две активистки групи сред акционерите в компанията – ValueActиPershing Square, но и двете групи настоятелно отказват да преприемат мерки срещу IBM с довода, че проблемите на компанията трудно биха могли да бъдат разрешени лесно, цитира на свой ред, свои собствени източници Reuters.

 

IBM, на свой ред, са запознати с подготвяните брожения, и вече са започнали да планиратмеркисрещу активистките групи, като вече са се свързали с две инвеститорски банки.
„IBMпродължава да следва своята стратегия – да прави инвестиции в области, които показват дълготраен растеж, като анализа на данни и облачните услуги като в същото време преобразуваме ключови свои дейности и отдели, и това се възвръща под формата на капитал отново в нашите инвеститори. Нашата стратегия по управление следва дългосрочни планове“, заявиха наскоро от IBM по отношение на слуховете за надигащо се недоволство в средите на акционерите на компанията.
От своя страна, някои членове от активистките групи не споделят мнението на някои от инвеститорите, че шефът на IBMВирджиния Рометине се справя на поста си, споделяйки, че тя управлява компанията в една изключително сложна ситуация.
Вирджиния Ромети застана начело наIBMпрез 2012 г., катополучи одобрението на Уолстрийтоще с първите си действия, когато бившият системен инженер в компанията се възползва от уменията на специалистите от PricewaterhouseCoopers Consulting. С показването на все по-лоши резултати обаче, инвеститорите започнаха да губят доверие в мениджмънта на компанията. Миналата година компанията оттегли стратегическата си визия за постигането на дълготрайни оперативни печалби за 2015 г., като към дадения момент дяловете на компанията са с 25% по-евтини от пролетта на 2013 г.Вижте повече:

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »