....
liptrade logo2

IDC обяви данните за пазара на смартфони, обхващащи третото тримесечие на 2014 г

Анализаторската компания IDC обяви данните за пазара на смартфони, обхващащи третото тримесечие на 2014 г. и от тях личи, че в глобален план са били продадени 327.6 милиона мобилни телефона.
Това е с 25.2 процента повече от същия период през миналата година и с 8.7 процента повече спрямо Q2 на 2014 г., когато са били продадени 301.3 милиона умни телефона.

Това са добри новини за пазара на смартфони, за който анализатори дори предричаха, че е на път да навлезе във фаза на застой.
Нещо повече, благодарение на активните продажби през последното тримесечие, китайската компания Xiaomi за пръв път влезе в топ 5 на производителите, заставайки директно на 3-то място със 17.3 милиона апарата, продадени през Q3. Базираната в Пекин компания продава най-много в родината си и в Индия, където растежът на нейните продажби спрямо миналата година е 211 процента. Особено добре се представя нейния смартфон Mi4.
„Логично е да очакваме следващата стъпка в стратегията за развитие на компанията да бъде на международните пазари в Европа и Азия, където обаче тя ще има проблеми с това, че все още не е добре позната марка, както и ще трябва да се бори с различни патентни предизвикателства“, коментира бъдещето на Xiaomi анализаторът от Strategy Analytics Нийл Моустън.

Вижте повече:

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »