....
liptrade logo2

Първа информация за процесорите Intel Purley

В уеб-пространството се появиинформация, чеIntelподготвя масовото производство на процесори с архитектураSkylakeс кодово име Purley. Новите чипсети трябва да се появят на пазара през 2017 година.

Новите процесори ще имат значително по-добра енергийна ефективност в сравнение с процесорите с архитектура Nehalem и едновременно с това около с около 1,5 пъти по-голяма производителност. Процесорните команди на Intel Purley ще бъдат допълнени с инструкциитеAVX-512, осигуряващи изпълнението на двойно повече операции с плаваща запетая на един такт от работната честота на процесора.

В новите чипове ще бъдат интегрирани6-канални контролери на DDR4оперативна памет. Общата шина ще бъде384-битоваи ще може да обслужваDDR4-2666 памети. В конфигурацията на чипа е включена новата шинаOmni-Pathсъс скорост 100 Gb/s с малки задръжки на данните.

За съвместната работа на няколко Intel Purley чипсета ще се използва UPI блок с производителност 10,4 милиарда транзакции в секунда. Всеки сокет ще има три UPI канала, а една компютърна система ще може да включва до осем чипа Intel Purley. Новите чипсети ще работят с новата системна логика Lewisburg.

Intel Purley ще се произвеждат чрез14 нанометров технологичен процеси ще съдържатдо 28 физически процесорни ядраи до 56 логически ядра при използване на технологията HyperThreading.Вижте повече:

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »