....
liptrade logo2

Intel закупи компанията за добавена реалност Recon

КомпаниятаRecon Instrumentsе известна най-вече с това, че създаде собствен конкурент наGoogle Glassс иметоRecon Jet, а сега вече знаем, че тя има и нов собственик.

В сделка на стойност 175 милиона долара, компютърният гигантIntelзакупи базираната във Ванкувър, Канада компания, придобивайки и нейната технология за добавена реалност.
Съгласно параметрите на сделката, всичките 75 служители на Recon ще се присъединят към подразделението New Devices Group на Intel, а AR технологията ѝ ще бъде използвана в различниInternet of Thingsпродукти на гиганта.
По този начин Intel засилва присъствието си в сектора на носимите технологии, след като наскоро закупи и производителя на умни часовнициBasis, както и си осигури сделка с компанията за очилаLuxottica. Гигантът дори се договори с модната къщаOpening Ceremonyза производството на умни гривни и накити.
Според съоснователя на Recon Дан Айзенхарт, сделката ще даде достъп на екипа му до полупроводниците на Intel, което на свой ред ще позволиводенето на по-задълбочена развойна дейност.Комерсиално достъпни продукти като очилата за колоездене Recon Jet и очилата за ски Recon Snow2 AR ще продължат да се продават.

Вижте повече

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »