....
liptrade logo2

Intel създава магазин на бъдещето

Intel има идея как да промени ритейл индустрията, стана ясно от представяне на компанията по време на форума Retail’s Big Show в Ню Йорк.

Главният изпълнителен директор на Intel Браян Крзанич показа платформа от хардуер и софтуер, наречена Retail Responsive Platform, и специализиран робот Tally. Платформата може да повиши ефективността при обработката на информация с помощта на интернет на нещата (IoT).

Retail Responsive Platform представлява комплексно решение – набор от различно оборудване, софтуер, сензори и приложен програмен интерфейс (API), като всеки клиент може да избере необходимите за неговата дейност елементи.

Платформата цели да обедини разнородни технологии, използвани в търговията на дребно, и да опрости разработката и внедряването на софтуер и услуги в сферата на IoT, поясниха от Intel в официално съобщение.

Tally е първият в света автономен робот, способен да се придвижва в магазина, да проверява наличните стоки, правилното им разполагане и коректността на цените. Роботът действа уверено в натоварените работни часове, редом с клиентите и продавачите, и не се нуждае от допълнителна инфраструктура.

Прочети повече

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »