....
liptrade logo2

Ionic Security събра 40 млн. долара за своята секретна платформа за сигурност

Компанията Ionic Security си осигури 40.1 милиона долара под формата на нови инвестиции в своята платформа за криптиране на документи, но подробностите за това как точно ще функционира тя продължават да бъдат крайно неясни.

 

 

 

Голямата част от финансовата инжекция идва от частната инвеститорска фирма Meritech Capital, която преди това е инвестирала в технологични компании като Facebook, Salesforce и Box.
Според основателя на Ionic Security Адам Гети, компанията му е изобретила нова технология за сигурност, която криптира индивидуални части от дадено съдържание – имейли, документи, презентации и др. – още в момента на тяхното създаване, а не в момента на предаването и. По този начин, когато хакер прихване документ, който изпращате на ваш колега, той ще бъде напълно неизползваем за него.
На практика това означава, че вашият проект е защитен още в момента, в който кликнете на „New document“, а сигурността му е свързана и със съответната корпоративна мрежова система. Въпреки взетите мерки, обикновеният потребител няма да забележи никаква видима разлика, след като системата на Ionic Security заработи.
„По принцип криптирането на данни е лесно. Това, което е трудно, е да постигнеш защитата на правилните данни, на правилния потребител и в правилния момент. Технически ние правим точно това“, обяснява Гети.
Според него най-важното предимство на технологията на Ionic Security е начинът, по който системата координира криптирането между всички устройства в съществуващата корпоративна мрежа. В момента достъп до платформата имат само шест компании, но когато Ionic Security стартира официално, Гети обещава значително повече подробности за начина, по който тя функционира.

Вижте повече:

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »