....
liptrade logo2

Отчетоха лек спад в свалянията на iOS приложения

Свалянето на приложения отApple App Storeпрез февруари е намаляло леко спрямо януари, но като цяло броят на потребителите, ползващи дигиталната платформа, се е увеличил значително от миналата година насам.

 

 

 

Това показват актуални данни отFiksu App Store Competitive Index, който следи средния обем сваляния на безплатните приложения, съставящи топ 200 вiOS. През февруари всеки ден е имало средно по 9.7 милиона сваляния, което е спад с 6 процента спрямо активността през януари. В същото време обаче, тази стойност е с цели 43 процента по-висока за същия период миналата година.
Освен това, т.нар.Fiksu Cost Per Loyal User Index, който измерва интереса към дадено приложение (то трябва да е отворено поне три пъти), отбелязва малък спад – с 3 процента по-малко от януари, но пък е със 76 процента повече от същия период миналата година.
Обяснението е, че февруари е по-къс месец и след големите харчове по празниците, сега потребителите не са толкова активни. В същото време конкуренцията сред мобилните производители се увеличава все повече и това прави избора по-труден, коментира още Fiksu. Компанията прогнозира, че все повече производители ще започнат да прибягват до модела наStarbucksзаизграждане на лоялна база от потребители, които се възнаграждават в дългосрочен период от време за това, че използват дадено приложение.


Вижте повече:

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »