....
liptrade logo2

Излезе операционната система Redox, написана на програмния език Rust

Официално бе представена операционната система Redox, характерна с това, че е написана на програмния език Rust. Последната версия на този интересен проект може да бъде изтеглена от Github, а самата ОС се разпространява с MIT лиценз. Представените компилации могат да бъдат тествани с помощта на VirtualBox или QEMU.

Redox съответства на философията на Linux и се базира на принципа „Всичко е URL“. Така например за запис на информация в лога се използва „log://“, за взаимодействие със системните процеси „bus://“, за мрежови операции „tcp://“ и така нататък. Драйверите, допълненията към ядрото, както и потребителските приложения могат да регистрират свои манипулатори на URL – може да се напише модул за работа с входно-изходните портове, който да получи URL „port_io://“. След това този модул може да се използва за достъп до порт 60 чрез URL „port_io://60“.

Вижте повече

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »