....
liptrade logo2

KasperskyOS: нова безопасна операционна система за промишлеността

Kaspersky Lab завърши разработването на собствената си операционна система KasperskyOS, предназначена за използване в критично важни инфраструктури и устройства. KasperskyOS ще се използва в различното индустриално оборудване и корпоративни мрежи.

В настоящия момент ОС KasperskyOS се използва в маршрутизаторите на руската компания Kraftway. Цената на едно от тези устройства е в границите на $1,5 – $3,1 хиляди и е аналогична на цената на същите устройства, произведени от Cisco.

Първата партида маршрутизатори на Kraftway се състои от 1000 устройства, които са дадени на различните държавни органи за тестване и проби. Не се съобщава цената на лиценза за KasperskyOS, но има предположения, че тя е 20-30% от цената на конкретния маршрутизатор.

Kaspersky Lab подчерта, че операционната система KasperskyOS не е предназначена да конкурира масовите операционни системи за компютри и сървъри. Към днешен ден KasperskyOS поддържа процесори с архитектура x86 и ARM и сега се работи върху неното компилиране за руските процесори Байкал и Елвис.

За повече информация се свържете с Вашата компютърна поддръжка или с нас.

От екип на „ЛИП Трейд“ ООД

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »