....
liptrade logo2

Kraftwerk: джобен електрически генератор, работещ с втечнен газ

Компанията eZelleron представи джобната електроцентрала Kraftwerk, която може да захранва мобилната електроника в места, където изобщо няма електрически ток.

Kraftwerk решава проблема с разреждането на акумулаторните батерии чрез втечнен газ. Горивните елементи в това интересно устройство са ефикасно средство за захранване на таблетите и лаптопите с електрическа енергия, както и за зареждане на техните акумулаторни батерии.
За да заработи Kraftwerk е необходимо вътрешният му резервоар с втечен газ, като създателите на устройството предлагат това да стане чрез флакон с газ за запалки. Производителят подчертава, че чаена лъжичка от това гориво може да осигури 20 пъти по-дълга работа на мобилното устройство, отколкото акумулаторна батерия със същите размери.
Едно запълване на резервоара е достатъчно за 11 пъти пълно зареждане на iPhone. Енергията може да се подава към всякакви устройства чрез вградения в Kraftwerk USB порт. Специален светодиод информира кога е необходимо да се добави още газ. Габаритните размери на Kraftwerk са 100 х 75 х 30 милиметра при тегло 200 грама.
Финансирането на проект става чрез Kickstarter, като вместо поисканите $500,000 вече са събрани 830,000 американски долара. Цената на Kraftwerk е $100. Продажбите започват в края на месец декември.Вижте повече:

 

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »