....
liptrade logo2

Майкъл Дел очаква консолидация сред РС производителите до няколко години

Най-големите РС производители ще успеят да увеличат пазарния си дял в следващите няколко години благодарение на консолидация на бизнеса си.

Прогнозата е на изпълнителния директор на Dell Майкъл Дел, според когото това е единственият начин пазарът да се справи със свиващите се продажби на персонални компютри.

В момента оглавяваната от Дел компания е третият най-голям производител с пазарен дял от 14.5 процента, докато пред Dell са Hewlett-Packard с 18.5 процента и Lenovo с 20.3 процента.

Според Майкъл Дел същите тези три топ производителя са в състояние да имат общ дял от цели 80 процента в рамките на следващите 5 до 7 години, докато в същото време пазарът става все по-свит и неблагоприятен. По прогнози на IDC доставките на РС-та трябва да паднат с 8.7 процента до края на годината, което е по-сериозен спад от първоначално предвижданите 6 процента. Анализаторската компания не очаква продажбите в сектора да тръгнат нагоре преди 2017 г.

Вижте повече

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »