....
images_Novini_2015_IE

Майкрософт спира поддръжката на Internet Explorer 8, 9 & 10

Тези, които не се апгрейднат до по-нова версия рискуват да бъдат по-податливи на зловредни атаки в кибер-пространството.

Въпреки, че потребителите на продуктите на Майкрософт по принцип недолюбват Internet Explorerто не може да се отрече, че този браузър помага на милиони да направят първите си стъпки в интернет. Браузерът наистина не е толкова популярен както едно време е бил, но въпреки това Майкрософт продължи да поддържа по-старите версии със цел да предпази потребителите. За потребителите на версии 8, 9 § 10 вече не е такъв случая. Компанията официално спря техническата поддръжка за тях.

Това не би трябвало да идва като шок на потребителите, защото първото прес-съобщение на компанията за това дойде вкрая на Юли 2014 г. Браузерът не умира напълно, защото компанията ще продължи поддръжката на 11 версия на Internet Explorer и на новия вече бразуер Microsoft Edgeкойто идва с Windows 10 и предлага интеграция с CortanaАко решите все пак да останете на по-старите версии от компанията съобщават, че така се излагате на по-голям риск от заразяване с вируси и друг зловреден софтуер, с който може да ви източат данни или да ви хакнат компютъра.

Според сайта www.netmarketshare.com около 19,8% от потребителите са ползвали версиите 8, 9 § 10 към декември 2015 г. в световен мащаб. Със спирането на техническата поддръжка Майкрософт се надява да намали тези цифри и да увеличи обема на по-новите си браузери. Съществува обаче и много реален шанс част от сегашните потребители на тези версии да се прехвърлят към Chrome или Mozilla Firefox.

 

От екип на „ЛИП Трейд“ ООД

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »