....
liptrade logo2

Британските митници изоставят Microsoft за сметка на Google

Британските митници ще са първата голяма държавна агенция в страната, която възнамерява да замениMicrosoftсGoogle, предава The Register.

 

Изданието съобщава, че70 000 служители на HMRC ще започнат да използват облачните приложения и услуги, предлагани от Google, заменяйки Office 365 наMicrosoft. Тези служители ще се присъединят към 20 000 държавни служители, които вече използват Gmail за стандартна електронна поща. Според представител на службата, преходът към използването на продуктите на Google ще улесни обработката и обмена на документи от служителите, предлагайки по-голяма гъвкавост и ефикасност, като в същото време се намалят значително разходите за това.
От своя страна,Googleотчетоха прехода на HMRC като огромна победа заGoogle Apps. От Microsoft не са коментирали все още новината за решението на британските митници, но наскоро представител на компанията критикува остро решението на британското издателство Pearson, което даде на своите клиенти възможност за избор да използват Google Apps, вместо продуктите на Microsoft.
Медията коментира, че изоставянето на Microsoft от страна на HMRC представлява сериозен удар за компанията, като все пак тя продължава да обслужва 450 000 държавни служители на Острова. Само преди няколко седмици британското правителство официално спря използването на Windows XP, след като беше сключило сделка за удължаване на поддръжката за операционната система с една година.Вижте повече:

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »