....
liptrade logo2

Microsoft и Nvidia започнаха съвместна работа върху подобряването на ИИ, управляващ Cortana

Microsoft CNTK (Cognitive Toolkit) е платформа за обучение на ИИ, която управлява гласовия помощник Cortana и разпознава човешката реч с 90% точност. Microsoft подготвя ъпгрейд за CNTK и досега търсеше подходящия производител, който може да създаде необходимите устройства и ускорители. Този производител се оказа Nvidia.

За да оптимизират производството на нови графични ускорители за CNTK, Microsoft и Nvidia започнаха съвместна работа. Създадени са няколко нови програмни библиотеки и алгоритми за дълбоко машинно обучение, които дават възможност на изкуствения интелект бързо да разпознава изображения и човешка реч с помощта на новите GPU на Nvidia.

CNTK е среда, в която програмистите могат да създават компютърни модели за решаване на отделни и обособени проблеми. Целта е да се получи добре трениран и обучен модел, който може да изпълнява конкретни задачи, като например търсене в огромна база медицински данни за определяне на правилната диагноза.

Вижте повече

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »