....
liptrade logo2

Microsoft открива сорс-кода на платформата .Net и подготвя нейното портиране за Linux

Софтуерният гигант Microsoft официално обяви, че платформата .Net става открит проект и че ще има версии за операционните системи Linux и OS X. Сорс-кодовете ще бъдат публикувани в GitHub и се започва открито и свободно развитие на програмните библиотеки и цялата платформа, в което може да вземе участие всеки желаещ. Това не е първоаприлска шега, съобщението е официално (news.microsoft.com/2014/11/12/), а Microsoft допълва, че сорс-кодът ще се разпространява с MIT лиценз, а цялатата документация – с Creative Commons Attribution 4.0 лиценз.

Координацията на този проект се извършва от независимата некомерсиална организация .NET Foundation, създадена от Microsoft заедно с компанията Xamarin. Още при следващата версия на тази платформа ще бъде открит целия сървърен .NET стек, включително ASP.NET 5, JIT-компилатора, Common Language Runtime и основните библиотеки с класове. Обещано е прекомпилирането на .Net за операционните системи Linux и OS X, поддръжката на които ще се осъществява паралелно с ОС Windows.

Има и още: за опростяване на разработването на софтуер, Microsoft ще предложи нова версия на Visual Studio Community 2013, която ще бъде безплатна за неголеми фирми, с персонал под 5 души.

Всичко това се случва в момента – проектът е качен в github (github.com/microsoft/dotnet), а Microsoft заслужават уважение и адмирации.

Вижте повече:

 

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »