....
liptrade logo2

Microsoft Office 2016 за персонални компютри ще се появи още тази година

Почти целият 21-ви януари бе посветен на операционната система Windows 10 и на новите софтуерни и хардуерни продукти, предназначени за работа предимно с новата ОС. Ден по-късно софтуерният гигант обърна внимание и на пакета програми за офиса. Бе обещано. че поредната версия на Office за персонални компютри с име Office 2016 ще се появи още тази година. Разработчиците споделиха, че програмите в офисния пакет са същите, но са усъвършенствани и имат нови възможности.

 
 

Накратко бе казано, че при новия Office е обърнато специално внимание на хората, работещи с клавиатура и мишка. Нова информация бе обещана след един-два месеца. Офис-пакетът ще се появи през есента на тази година, а предварителните версии на софтуера за участниците в програмата Windows Insider ще бъде достъпен след около 10 дни.

В новия Office се очаква завръщането на „кламера“, който този път е нещо като персонален асистент и се нарича „Tell Me“. На практика това е поле за търсене, разположено в горната част на документа, в което могат да бъдат задавани въпроси за новите функционални възможности на офис-пакета. Засега не е уточнено, дали ще има възможност за гласово търсене чрез Cortana.

На конференцията бе казано, че приложенията при ОС Windows 10 ще бъдат универсални, а това означава, че новият офис ще работи не само на персонални компютри, а и на таблети и смартфони.

 

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »