....
liptrade logo2

Microsoft представи напълно преработен Skype клиент за Linux

Skype за Linux отдавна не бе обновяван и заседна на версия 4.3.0.37, която излезе през 2014 година. Но Skype клиентът за Windows се обновява непрекъснато и вече стигна версия 7.24. Новият Skype за Linux е характерен преди всичко с цялостния преход към уеб-технологиите за интерфейса и с използването на WebRTC за осъществяване на връзката. Новият Skype клиент е създаден с използването на платформата electron и на практика е опакован като самостоятелно приложение, което е надстройка към Chromium и Node.js, в която се изпълнява самият уеб-клиент.

Засега това е алфа версия, е която не са реализирани всички възможности. Така например, в сравнение със стария клиент, не работи видео връзката, обажданията към мобилните и стационарните телефони, изпращането на SMS, няма настройки, не могат да се добавят нови участници, а историята е ограничена до 30 дни. Но най-значителното ограничение е, че новата версия работи единствено с новите версии на Skype – за Windows, macOS, iOS и Android, но не може да се свързва със стария клиент за Linux версия 4.3.0.37. За сметка на това има нови емотикони.

Вижте повече

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »