....
liptrade logo2

Първият скрийншот на новия браузър Microsoft Spartan

Вече знаем, че Microsoft разработва нов Интернет-браузър с името Spartan. Днес в уеб-пространството се появи първият скрийншот, потвърждаващ намеренията на софтуерния гигант да се откаже от всички „излишни“ елементи за управление на тази програма. Microsoft Spartan няма да има нищо общо с браузърите Internet Explorer.

Новият браузър ще бъде по-удобен и по-бърз, с интерфейс, напомнящ интерфейса на Chrome и Firefox. На екранната снимка се вижда, че разделите при новия уеб-браузър се изобразяват като неголеми икони и за тях не е нужен отделен панел.
Според неофициална информация, Spartan ще може да изобразява сайтовете с помощта на енджините на други браузъри, а основния програмен прозорец на програмата ще може да бъде разделен на няколко части, като всяка от тях ще може да изобразява един и същ сайт, рендиран от различните енджини. Десктоп-версията на ОС Windows 10 се очаква да бъде разпространявана с два браузъра –  Internet Explorer 11 и Spartan, но мобилната версия на Windows 10 ще разполага само с Spartan.

Според аналитиците на StatCounter, към края на 2014 година, Internet Explorer е на второ място по популярност в света с дял от 19,6%. Той сериозно изостава от лидера Google Chrome, чиято част превишава 48%.Вижте повече:

 

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »