....
liptrade logo2

MWC 2015: Imagination представи своите нови хардуерни кодеци PowerVR Series 5

На изложбатаMWC 2015, която протича в момента в Барселона,Imagination представи новата фамилия хардуерни видео-кодеци PowerVR Series 5. Това е първата продукция на компанията на пазара за хардуерни модули за кодиране и декодиране наHEVC (H.265) видео.

 

Компанията представи три модела: флагманският E5800, кодекът от средно ниво E5505 и опростеният E5300.
Хардуерният видео-кодекE5800е предназначен предимно за професионални камери и отговаря на високите изисквания на професионалната апаратура: поддържа се 4К кодиране в реално време при скорост 60 кадъра в секунда, 10-битова дълбочина на цветовете и дискретизация 4:2:2 (студийно качество).
КодекътE5505е предназначен за обикновените потребителски устройства и поддържа кодиране на 4К видео със скорост 30 кадъра в секунда.
Хардуерният кодекE5300е много подходящ за охранителни камери и може да компресира HEVC видео при резолюция 1080р и скорост 30 кадъра в секунда.
Всички представени на MWC нови кодеци освен с H.265 видео, са съвместими и с по-старите стандарти като VP8  и дори MJPEG.
При съвместното използване на новите кодеци с графичните процесори PowerVR е възможна директната работа с компресираната памет на видеокартата. Според производителя, новите кодеци осигуряват 1,4 пъти по-добра компресия от конкурентните модели.Вижте повече

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »