....
liptrade logo2

MWC 2015: анонс на охранителната камера Panasonic Nubo с 4G модем

На изложбатаMWC 2015известната компанияPanasonicпредстави интересната охранителна камераNubo. В сайта на производителя се казва, че това е първата камера от подобен вид с поддръжката на 4G мрежи, което всъщност е вярно, понеже в охранителните камери обикновено вграждат само Wi-Fi модули.Panasonic Nubo може да заснема видео с резолюция 1920х1080 пиксела при скорост 30 кадъра в секундаи е оборудвана с широкоъгълен (140 градуса) обектив. Устройството разполага с инфрачервено осветяване, микрофон и сензор за движение.

Закрепването на тази камера става чрез магнит, разположен на задния панел, а производителят уточни, че по-късно ще представи най-разнообразни закрепвания.
Panasonic Nubo е оборудвана с 4G модем, Wi-Fi и Bluetooth модули за безжична връзка и дори с ZigBee адаптер. При използване на мобилни мрежи камерата заснема 720р видео със скорост 10 кадъра в секунда. За записване на заснетия материал се използва microSD карта памет, както и дисковото пространство на електронния облак на компанията.Камерата Nubo е създадена от Cameramanager, която бе закупена от Panasonic преди година и половина. Продажбите на охранителната камера Panasonic Nubo ще започнат в края на тази година при ориентировъчна цена 250-300 американски долара.


Вижте повече:

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »