....
liptrade logo2

NEC Tokin създаде мек магнитен материал, който заменя феритите в радиоелектрониката

Японската компанияNEC Tokin Corpсъобщи, че е приключила работата по създаването на нов мек магнитен материал, който при високи честоти значително превъзхожда по свойства феритите, използвани в радиоелектрониката към днешен ден. Новият материал се наричаSenfoliageи е съставен от няколко различни метала. 

При честоти над 1 MHz, относителната магнитна проницаемост на Senfoliage е в пределите на 100 – 500 хенри на метър, което е еквивалентно на феритите при същите честоти. Но Senfoliage има много по-висока точка на насищане. Магнитните свойства на новия материал се запазват неизменни при температура до 200 градуса по Целзий, а точката на Кюри, при която Senfoliage изцяло загубва магнитните си свойства е 400 градуса по Целзий.

Възможно е производството на листове Senfoliage с дебелина от 0,1 до 2 милиметра. Вътрешната структура на материала е съставена от плътно компресирани магнитни частици, които приличат на навити листа. Именно тази особеност определя високата магнитна проницаемост, прага на насищане и способността на материала да работи при високи температури.

Senfoliage е много подходящ за създаване на малогабаритни трансформатори и индуктивности, които се монтират директно на дънната платка. С помощта на Senfoliage сериозно се намаляват размерите на импулсните захранващи модули, които масово се използват в компютърната техника.Вижте повече:

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »