....
liptrade logo2

Бившият изпълнителен директор на Nokia Стивън Елоп напусна Microsoft

Microsoftобяви, че бившият шеф наNokiaСтивън Елоп напуска софтуерния гигант, към който се присъедини наскоро.

 

 

До момента Елоп заемаше поста на изпълнителен вицепрезидент в подразделението“Устройства и услуги“на компанията – длъжност, която получи, след като Microsoft закупи мобилния бизнес на Nokia през април 2014 г.
Тогава кариерната промяна предизвика широк отзвук, след като стана ясно, че Елопе получил бонус от цели 18.8 милиона евро, след като е напуснал шефския пост в Nokia.
Сега Microsoft твърди, че оттеглянето му е плод единствено на реорганизацията във висшия управленски състав на компанията.
„Опитваме се да пренаредим нашия капацитет и възможности, за да реализираме стратегическите си цели“,обяснява изпълнителният директор на компанията Сатя Надела в имейл, предназначен за служителите на гиганта.
Все още не е ясно дали напускането на Елопстава по негово желаниеили Microsoft му е посочила вратата.
„Стивън и аз стигнахме до разбирането, че сега е подходящият за него момент да се оттегли от Microsoft. Съжалявам, че в негово лице ще загубим един лидер и нямам търпение да видя накъде ще поеме оттук насетне“, добавя Надела.


Вижте повече:

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »