Office 2016 Logo1

Някои новости в Microsoft Office 2016

По-рано тази година Microsoft пусна Office suite, Microsoft Office 2016 за множество различни платформи. Версията за Windows излезе на 22 септември и сега може да бъде изтеглена от всички потребители на Office 365. Също може да се поръча от www.shop.liptrade.eu или в офиса на ф-ма „ЛИП Трейд“ ООД. Новата версия съдържа някои новости, за които решихме да обърнем внимание.

Microsoft Office 2016 е последната версия на Office пакета и включва следните приложения: Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, Publisher и Access. Когато се закупи Office 2016 може да се ползва теоретично вечно, докато не се смени компютъра.

Едни от най-важните новости и подобрения на новия Office 2016 са:
– с новите приложения на Office 2016 вие може да създавате, променяте и запазвате документи, таблици, презентации директно в облака като използвате приложението One Drive.
– в реално време може да работите заедно с колеги по едни си същи файлове. В реално време може да гледате вашите колеги как правят промени по един Word документ.
– Споделянето е лесно. Става чрез бутона Share. Може да видите кой има достъп до вашия файл и кой работи в/у него.
– Word, Excel и PowerPoint имат по-добра история на версиите. Лесно може да видите предишни версии на тези приложения във файлове, в/у които работите.
– има нови типове диаграми: Treemap, Waterfall, Pareto, Histogram, Box and Whisker и Sunburst.
Ние изброихме малка част на нововъведенията в Office 2016.
Повече информация за новостите на Office 2016 може да намерите в официалния сайт на Microsoft