....
liptrade logo2

Космическият модул Philae се свърза с центъра за управление и започва подготовка за нови изследвания

След седем месеца мълчание, космическият модул Philae от мисията Rosetta на Европейската космическа агенция, окончателно излезе от хибернация и се се свърза с командния център на тази космическа програма. В началото на тази седмица апаратът на два пъти изпрати данни от повърхността на кометата 67P. Както се очакваше, с приближаването на кометата до Слънцето модулът започна да получава достатъчно количество светлина, а направените анализи показаха, че Philae е напълно работоспособен и ще започне да събира и изпраща нова научна информация.

Ако кацането на Philae бе по-успешно и той бе кацнал в определената по план точка, то той нямаше никакъв шанс да работи толкова дълго.Компютърната система на модула излезе от хибернация в изключително удачен момент, когато започва най-яркия и бурен период на жизнения цикъл на кометата. Ще може съвсем отблизо да се видят взривовете от газ и прах, както и други процеси, характерни за ядрата на кометите.

В паметта на компютъра на Philae се намират около 8000 информационни пакета, които трябва да бъдат изпратени на Земята чрез орбиталния космически апарат Rosetta. Европейската космическа агенция добави, че Philae е пълен с енергия и съвсем скоро ще започне да изпраща нови данни.Вижте повече:

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »