....
liptrade logo2

PiJuice: модул с акумулаторна батерия за Raspberry Pi

Миникомпютрите Raspberry Pi продължават да са много популярни и са в основата на най-различни компютърни устройства и системи. Сега се появи възможност за лесно организиране на автономна работа на Raspberry Pi.

 

 

 

В сайта за потребителски инвестиции Kickstarter се събират финансови средства за започване производството наPiJuice.Това е модул, съдържащ акумулаторна батерия заRaspberry Pi.
Капацитетът на акумулаторната батерия в модула е1400 mAhи е достатъчен за24 часа непрекъсната работа на Raspberry Pi. Възможно е поставянето на акумулаторна батерия с капацитет 5000 mAh. На практика, това е един пълноценен UPS за Raspberry Pi с режим на хибернация и възможност за събуждане, включително и по календар.
PiJuice използва 40-пиновия конектор, съвместим с Pi Model A+, Model B+ и Raspberry PI 2 Model B. Автономната работа разширява функционалността на този миникомпютър. Възможно е създаването на игрова конзола, евтина портативна охранителна камера и много други.

Към настоящия момент са събрани около девет пъти повече финансови средства, от необходимите.PiJuiceструва40 американски долара.Предлага се и вариант със слънчеви батерии, който е много по-скъп – 171 щатски долара.Вижте повече:

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »