....
liptrade logo2

Samsung отрича да продава нови телефони с рециклирани AMOLED дисплеи

Южнокорейската компания Samsung излезе със специално изявление, в което категорично отрича, че е използвала стари AMOLED дисплеи, които са били рециклирани, при сглобяването на нови смартфони.

Тези обвинения дойдоха най-напред от родината на компанията, където изглежда бяха открити доказателства, че стари дисплеи са били слагани в новия Galaxy Note 4.

Поредица от съобщения във форуми, които после бяха премахнати, документ в Evernote и Twitter профил, също бяха изтъкнати като доказателства за нелицеприятната стратегия на компанията.

Твърдеше се, че сигналът за порочната практика е бил подаден най-напред от производствено подразделение на Samsung, но компанията напълно отрича да е правила нещо нередно. Според нея

рециклирани AMOLED дисплеи са били ползвани за поправка на смартфони в гаранция, но не и за нови модели.

„Шири се слух, че използваме рециклирани AMOLED дисплеи в наши смартфони, но това изобщо не е истина. Такива рециклирани панели никога не са били използвани в производствения процес, а само понякога при изпълняването на сервизни работи по гаранционни апарати. Освен това при този тип поправки потребителите плащат намалени цени“, твърди южнокорейският производител.

Компанията оспорва и достоверността на YouTube клип, който уж показва служител, поставяш рециклиран AMOLED дисплей на Galaxy Note 4. Samsung твърди, че от видеото не става ясно, че това всъщност е завод на компанията. Самият клип пък в момента вече е премахнат.

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »