....
liptrade logo2

Samsung и Microsoft се съдят заради комисионни от Android приложения

Analytics. „Лесният за употреба софтуер и ниските разходи за разработка продължават да бъдат привлекателни за хардуерните производители, за потребителите и са мобилните оператори в световен мащаб“.

„Въпреки това пред Google вече се появяват известни предизвикателства. Платформата Android постепенно става свръхнаселена със стотици хардуерни марки, цените на апаратите падат прекалено и доста малко производители всъщност успяват да реализират печалби“, посочва още Моустън.

На свой ред Apple е приключила тримесечието с 39.3 милиона продадени iOS устройства, докато за Q3 2013 г. са били продадени 33.8 милиона. В същото време обаче общият дял на iOS на пазара на смартфони е паднал от 13.4 на 12.3 процента. Strategy Analytics обяснява това с доста ограниченото присъствие на iOS устройства в по-ниския дял от пазара.

По-надолу в списъка остава Windows Phone като от апаратите с тази операционна система са били продадени 10.5 милиона бройки за последното тримесечие. Платформата „продължава да има сериозни проблеми“ в Китай и Япония, твърди още докладът.

BlackBerry остава на четвърто място с пазарен дял под 1 процента и 2.3 милиона продадени смартфона.

Вижте повече: 

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »