....
liptrade logo2

Продажбите на смартфони на Samsung за Q3 бият тези на Apple, Huawei и Xiaomi взети заедно

Samsung успя да завоюва челно място на пазара на смартфони през третото тримесечие на годината, изпреварвайки всеки един възможен конкурент, независимо дали ползва iOS или Android.
През Q3 2014 на южнокорейската компания се падат 24.4 процента дял от пазара на смартфони, а за периода Samsung е продала малко над 73 милиона апарата.

Най-големият ѝ конкурент Apple е успял да реализира горе-долу половината на това и държи 12.7 процента от пазара на смартфони.
Продадените бройки от телефоните на Samsung изпреварват всички основни конкуренти взети заедно – Apple (38.2 милиона), Huawei (15.9 милиона) и Xiaomi (15.7 милиона).
В същото време обаче делът на Samsung за Q3 е спаднал с малко, докато делът на въпросните три други производителя се е покачил.
Данните са на анализаторската компания Gartner, която допълва, че Android продължава да е водеща мобилна платформа с 83.1 процента дял. Тя е следвана от iOS с 12.7 процента, а Windows Phone е трета с малко над 3 процента. BlackBerry се нарежда четвърта с 0.8 процента.
„За празниците очакваме рекордни продажби на iPhone 6 и 6 Plus, но не трябва да подценяваме и китайските марки“, коментира Gartner.

Вижте повече:

 

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »