....
liptrade logo2

Samsung обмисля сериозни промени на върха

Отиващата си година не бе особено добра за най-големия производител на електроника в света и Samsung очевидно иска да направи нещо по въпроса.
И според Wall Street Journal това „нещо“ ще бъде свързано с радикални промени в ръководната структура на южнокорейската компания.
Един от възможните сценарии според вестника е шефа на мобилното подразделение на компанията Дж. К. Шин да бъде освободен от поста си. Освен това е много вероятно Шин да напусне и позицията си на един от изпълнителните директори на Samsung.

Вместо това друг от директорите – Б. К. Юун – ще поеме контрола над мобилния бизнес на компанията. В момента Юун е шеф на дивизията за домашни електроуреди и телевизори и ще продължи да ръководи този бизнес успоредно с новите си задължения.

Твърди се, че Юун е един от най-активните ръководители на Samsung по отношение на идеята за умния дом. По-рано тази година гигантът закупи американската компания SmartThings именно, за да засили присъствието си в този пълен с потенциал сегмент. Издигането на Б. К. Юун може да означава, че Samsung ще засили стратегията си за умните и свързаните технологии, която ще се базира именно върху водещата роля на мобилните устройства.

Другият изпълнителен директор Куон О-Хюн, който отговаря за компонентите, ще продължи да заема тази длъжност със същия ресор.

Вижте повече:

 

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »