....
liptrade logo2

Създателят на семантичната търсачка Omnity твърди, че тя е по-добра от Google и дори може да купи Интернет-гиганта

Omnity е нова семантична търсачка, която се фокусира върху търсенето на общи взаимовръзки в различните области на познанието. Основателят на Omnity не счита, че е конкурент на Google, но смята че може да закупи Интернет-гиганта.

През последните четири години Omnity работеше в скрит режим, но сега търсачката бе официално представена на изложението CES 2016 в Лас Вегас.

Търсачката Omnity дава възможност на потребителя да използва изречение или цял документ като заявка за търсене. Търсещата машина може да открива семантичните връзки между различните документи чрез анализ на тяхното съдържание. По този начин става възможно да се намерят общите неща между различните материали, без да има каквато и да е предварителна връзка между тях.

Omnity е нов вид уеб-търсачка, която повдига въпроса, какво ще стане, ако вместо използването на ключови думи като например „бейзболни резултати“ или „най-харесваните игри за Nintendo 64“, търсачката даде възможност за намиране на общите семантични връзки между документа, подаден като заявка за търсене и милионите документи в Глобалната мрежа – PDF файлове, новинарски статии, Уикипедия и още много други.

Вижте повече

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »