....
сервиз за компютри

Сервиз за компютри – полезни съвети

Сервиз за компютри – малко полезни  съвети.

Предоставяме Ви малко полезна информация за компютрите, за да може Вашата машина да Ви служо по-дълго и надеждно.

  • Необходимо е да са почиства компютъра поне два пъти годишно, както и да се подменя термо пастата на процесора /един път годишно/. Както и на видео картата /един път годишно/, ако има външна такава с активно охлаждане.
  • Не покривайте вентилационните отвори на кутията, поставяйте комютъра на по-широки места.
  • Избягвайте да го оставяте на пода или близо до него.Включвайте PC-то и периферните устройства в един разклонител.
  • Използвайте само качествени такива, които имат защита от токови удари. Това ще Ви спести много средства ! Ако имате колебания в електрическото захранване, то задължително използвайте UPS за да избегнете гарантирани главоболия от загуба на информация и финансови средства.
  • Не пушете в стаята/стаите където се намират компютрите, принтерите и всакаква подобна техника. Натрупваните слоеве от цигарения дим са опасни за оптичните ви устройства, а и за останалата техниката като цяло. Цигарения дим съдържа химикали,  които могат да предизвикат корозия в средна и висока степен на компютърните компоненти.
  • Ако се налага да включите компютъра веднага след изклюването му, изчакайте 10-15 секунди между 2 те включвания. Това не важи за рестартирането на машината Ви.
  • Ако имате SSD диск, в никакъв случай не го дефрагментирайте с каквато и да е програма. Това може да навреди на SSD диска !
  • Използвайте легализиран софтуер и антивирусна система, като в никакъв случай е им спирайте обновленията/update.

 

cryp

 

11 Полезни съвети с/у криптиращи програми

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »