....
liptrade logo2

Акциите на Shutterstock реагираха на конкуренцията на Adobe

Само ден след като Adobe обяви, че навлиза в бизнеса със стокови фотографии, лидерът в този сегмент Shutterstock вече усети напрежение.
Акциите на Shutterstock незабавно паднаха с 13 процента, докато тези на Adobe се качиха с 9 процента, очевидно отразявайки загрижеността на инвеститорите за появата на нов и силен конкурент.
Вчера Adobe обяви придобиването на компанията Fotolia в сделка на стойност 80 милиона долара. С този ход Adobe сложи ръка на каталог от над 34 милиона снимки и видео клипове, с които Fotolia разполага.

Всички те незабавно ще бъдат интегрирани в Creative Cloud, където само през последното тримесечие се появиха още 644 000 потребители с платен абонамент.

Всички тези потребители, които са предимно дизайнери и фотографи, разчитат на стокови снимки и програми като Photoshop и съответно са част от аудиторията, към която се стреми Shutterstock.

„Ние сме едноличният лидер в този сегмент“, обяви главният финансов мениджър на Shutterstock Тим Бигзби и посочи, че компанията се надява влизането на Adobe в бизнеса да го раздвижи и да донесе растеж за всички.

Вижте повече:

 

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »