....
liptrade logo2

Двама федерални агенти от делото Silk Road са обвинени в кражбата на биткоини

Двама бивши федерални агенти, работили по делото Silk Road трябва да бъдат арестувани по обвинения в пране на пари, мошеничество и кражба на федерална собственост. NY Times съобщи, че докато са работили под прикритие по аферата Silk Road, агентите са откраднали биткоини от електронните сметки на търговците. Сега тези финансови средства са възстановени в полза на държавата. Агентите са използвали сложни схеми с подставени фирми, фалшиви документи от държавни органи и други подобни.

На 25 март тази година в съда е подаден документ от 95 страници, в който се разкрива цяла детективска история с интересни и увлекателни подробности. От документа става ясно, че агентите трябва незабавно да бъдат арестувани и задържани под стража. Но това е малко вероятно, понеже тяхното местонахождение не е известно.Сега е заведено съдебно дело срещуКарл Марк Форс Четвърти(Carl Mark Force IV) от бюрото за борба с наркотиците иШон Бриджес(Shaun Bridges) от тайните служби. Форс е работил в отдела за борба с наркотиците 15 години и е напуснал през месец май 2014 година, а Бриджес е работил за Специалните служби 6 години и е напуснал на 18-ти март 2014 година, когато разбрал, че срещу тях се води дело.

Според следствието, чрез Silk Road са продадени стоки за около $213 милиона.


Вижте повече:

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »