....
liptrade logo2

Уеб-версията на Skype-бета е вече достъпна за всички

Още през есента на миналата година Microsoft съобщи, че е създадена нова версия на Skype, която е уеб-базирана и работи в програмния прозорец на съвременните браузъри. Досега достъп до тази бета версия имаха само жителите наСАЩ и Великобритания.Вчера стана известно, че услугата е достъпна и в други държави, но в някои региони все още са ограничени в използването на уеб-версията на Skype и понякога се появява съобщение за грешка с предложение да за по-късно вписване.

За да се използва Skype за браузъри е необходимо да се посети специалния сайт на Skype (web.skype.com) и да се влезе с името и паролата на реален Skype-акаунт.Сегашната бета-версия е съвместима с Internet Explorer, Chrome, Safari и Firefox. Версията е предварителна и не всичко е готово. За да се осъществяват позвънявания, все още е необходимо инсталирането на специален плъгин и засега няма възможност за участие в групов P2P чат, понеже от браузъра засега може да се ползва само облачен чат.
Потвърди се първоначалната информация че уеб-версията на Skype все още работи само с операционните системи Windows и OS X. Ето какво се показва при използване на Linux Mint и Chrome:Тази версия на Skype е особено удобна, когато няма възможност за инсталиране на клиентската програма. Например в Интернет-заведение или банков офис, където за инсталиране на външни приложения са необходими администраторски права. От друга страна, уеб-версията на Skype използва по-малко локална оперативна памет.Вижте повече:

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »