....
liptrade logo2

Собственикът на Slashdot и SourceForge ги продава

DHI Group, Inc,собственици наSlashdotиSourceForge, обявиха плановете си да продадат двата ресурса. Това беше направено по време на представянето на редовния доклад за представянето на компанията за последното тримесечие.

И двата ресурса бяха придобити отGeeknet, Inc. за сумата от $20 млн. преди три години в опит наDHI(по това време Dice.com) да подпомогне усилията си в областта на наемане на хора от IT индустрията чрез приобщаване в общността на Slashdot и разширяване на бизнеса си отвъд границите на Северна Америка чрез ангажиране на сериозната потребителска маса наSorceforge. Явно нещата не са се получили щом компанията решава да се раздели толкова лесно с двата ресурса. ОтDHI Groupсподелят, че компанията така и не е успяла да се възползва от многообразието наобщността на Slashdot, както и че очакванията за генерирания трафик извън границите на САЩне са били удовлетворени.
Нужно е да се отбележи, че и двата ресурса смениха доста собственици в последните години.Slashdotе един от най-уважаваните ресурси, предлагащ форум и агрегатор на новини в областта на високите технологии от 1997 г. насам, като дълго време акцент на общност сасофтуера и системите с открит код и Линукс движението. Сайтът отдавна не е това, което беше и което беше причината за появата на фразата „Slashdot ефект“, при който се случваше сайтове да се срутят, заради трафик, идващ от Slashdot, причинен от интерес от страна на потребителите на сайта.
SourceForge, от своя страна, също не е в силата си, но тук вина имат и DHI, които започнаха да пакетират предлаганите в софтуерното хранилище инсталатори със софтуер от трети страни, което отблъсна ипродължава да отблъсква, както разработчици, така и обикновени потребители от сайта.


Вижте повече:

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »