....
liptrade logo2

Отново се появиха слухове за забавянето на Snapdragon 810

Слуховете, че новият процесор Snapdragon 810 ще бъде забавен се появиха отново само месец, след като Qualcomm вече веднъж заяви, че подобни твърдения са далеч от истината.
Още по-странно е, че преди броени дни LG показа официално новия G Flex 2, който също би трябвало да ползва въпросния чип.
Какво тогава се случва?

 

 

Реално отново се появи твърдението, че Qualcomm има проблеми с производството на Snapdragon 810. Тези твърдения се тиражират особено активно в южнокорейските медии. Според Korea Times главният препъни камък е прегряването на чипа, което все още не може да бъде отстранено.
На свой ред, анализатори от J.P. Morgan също твърдят, че Snapdragon 810 страда от проблем с прегряването. Същото според тях се отнася и за Snapdragon 615, където дори този дефект е още по-силно изразен.
Snapdragon 810 е осемядрен чип, базиран на архитектурата big.LITTLE на ARM. Това означава, че четири от ядрата са Cortex-A53, а останалите четири са Cortex-A57. Очевидно в първата комбинация от ядра се крие проблема с прегряването и те дефектират, когато честотата скочи над 1.2-1.4GHz. 
Според анализаторите, компанията TSMS, която всъщност прави чиповете на Qualcomm, възнамерява да удължи фазата на производство и тестове с още около три месеца, за да изчисти проблемите. Този период изглежда трябва да бъде използван за редизайн на някои от металните слоеве на чипа. Ако е вярна, тази информация означава, че поне до средата на 2015 г. броят на Snapdragon 810 процесорите ще бъде силно ограничен.

Qualcomm обяви Snapdragon 810 още миналата година.

Вижте повече:

 

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »