....
liptrade logo2

SpaceX започва тестването на своите сателити за осигуряване на Интернет-връзка в целия свят

Компанията SpaceX от няколко месеца работи заедно с Грег Уайлър(Greg Wyler), бившият ръководител на на проекта за разгръщане на спътников Интернет, който ще осигури достъп до Глобалната мрежа за жителите в труднодостъпните райони на Земята.

В началото на годината Мъск инвестира 10 милиарда американски долара в този проект, а малко по-късно Google се включи с $1 милиард. Уайлър ръководи съвместния проект, а партньорите възнамеряват да изведат в орбита 700 неголеми сателита с тегло около 113 килограма (комуникационните спътници обикновено тежат няколко тона). Цената на всеки от тези сателити е около 1 милион щатски долара, а те ще бъдат извеждани в орбита естествено от SpaceX.

Неотдавна Wall Street Journal съобщи, че Мъск и Уайлър водят преговори с властите на Флорида и Колорадо за построяване на завод за производството на тези спътници. Засега партньорите не са готови да изведат всичките 700 сателита, а в орбита ще излязат само два, които ще послужат за мащабни тестове и проверка на системите.

На орбита с височина около 625 километра ще бъдат изведени два еднакви Ku-band сателита с честота на връзката 12-14 GHz. Апаратите ще функционират около 12 месеца.

Ако Мъск изведе в орбита всички тези 700 комуникационни спътника, навярно ще станем свидетели на появата на качествена и безплатна Интернет-връзка в целия свят.Вижте повече:

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »