....
liptrade logo2

Sprint ще плати 15.5 млн. долара в дело за подслушване

Големият американски мобилен операторSprintще трябва да заплати 15.5 милиона долара заради загубено дело, свързано с подслушване на негови абонати.

 

 

 

Този път обаче, същността на делото е много интересна – компанията е обвинена в това, че е надула значително сметките към американското правителство, които то трябвало да плати, за да получидостъп до подслушани телефонни разговори.
Казусът води своето начало от 1994 г., когато е приетЗакона за комуникационното съдействие на органите на реда. Според него, мобилните оператори трябва да разполагат с технология за подслушване на своите клиенти и при поискване от страна на федералните власти да им предоставят въпросните записи и технологии.
Sprint надлежно изпълнява тези си задължения, но се оказва, че през периода 2007 – 2010 г. операторът енадписал сметките за тези си услугис около 58 процента. В резултат, компанията е поискала 21 милиона долара повече от необходимото от американските федерални власти.
Мобилният оператор оправдава това с разходите по поддръжката на технологията за подслушване.
Въпреки това, съдът отсъди, че Sprint е нарушил както закона от 1994 г., така и решение на Федералната комисия по комуникации от 2006 г., с което ясно се определят задълженията на мобилните оператори в това отношение.
„Въпреки ясното и недвусмислено решение на Комисията, Sprint съзнателно е повишил сметките за оборудване, услуги и техника, които е използвал“, казва съдът.
Компанията не се призна за виновна, но след съдебното решение ще трябва да плати 15.5 милиона долара обратно.
Покрай делото става ясно още, че през 2013 г. – последната, за която има официални данни – федералното правителство е изискало подслушване на потребители на Sprint в 3576 случая, което е увеличение с 5 процента от предходната година. Около88 процента от тези подслушвания са свързани с наркотици.Вижте повече:

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »