....
google

Търсачката на Google вече ще отговаря на въпроси

Google обновиха своето приложение за търсене, така вече ще може да разбира значението на по-сложни потребителски търсения.

В послените му си версии Google ще разбира по-добре не само ключови думи, а и по-сложни фрази от говоримия език. Това включва, както за писмени фрази, така и гласови.

По-добрите възможности ще позволят на търсачката да предлага истински отговори на въпроси от различни области, а не само низове от резултати от търсенето.

Част от възможностите включват отговори от типа: „Кой е последния американски президент?“ или „Кой е любимия град или държава на дадена личност?“

Друга част ще позволи на потребителите да питат исторически въпроси от типа „Какво е било населението на САЩ през 1965 г.?“ и т.н.

В последствие се очаква търсачката да отговаря на по-сложни въпроси, изискващи два или повече отговора. Например ако попитате „Кой е бил президента, по време на Световното първенство по футбол през 1965?“, програмата най-напред ще провери данните за първенството и после ще го свърже с действащия президент по онова време.

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »