....
liptrade logo2

Twitter реши да покаже грозното си лице за пореден път

Едно от нещата, с коитоTwitterе известен освен неговата популярност сатроловетев социалната мрежа и езика на омразата, които са причина на някои от потребителите й да се оттеглят от нея. Тази седмица дойде поредното свидетелство, че една част от посетителите в нея си имат някакви проблеми.

Става дума за разпространената новина за инцидент в завод на немския автомобилен гигантVolkswagen, при който 21-годишен работник пострадва при инсталацията на индустриален робот, когато, както предава BusinessInsider, е „ударен от него“, вследствие на което младия мъж почива. Определен от някои в Интернет като „първото убийство на човек от робот“, случаят намира място и в социалните мрежи.
Един от източниците, които разпространяват новината вTwitterе официалния фийд на Financial Times от репортераСара О’Конър. Новината и името на репортерката е повод за всякакъв род нездрави коментари, свързвайки името на журналиста с героинята от“Терминатор“Сара Конър – филм, в който роботите превземат човечеството. Последват и коментари за“Скайнет“- зловещата машина, надарена със самостоятеленизкуствен интелект, контролираща машините-убийци – както и доста участници в Twitter, които започват да следват О’Конър. Самата тя им напомня на коментиращите, че тук става въпрос за смъртен случай, и това не е нещо, което е подходящо за шеги.  
Проблемът с поведениетона една немалка част от потребителите на Twitter често е повод социалната мрежа да бъде сочена с пръст. И ако тук може да се каже, че става дума за обикновена нечувствителност и каквото и да е чувство за такт, то нещата често минават в далеч по-сериозни инциденти. През април британската журналисткаСю Пъркинссе оттегли от Twitter след отправенисмъртни заплахикъм нея, след като става ясно, че тя може да е следващия водещ наTop Gear,наследявайки на постаДжереми Кларксън.
Един от разработчиците на Call of DutyДейвид Вондерхаарсъщо бе обект на заплахи за живота и този на членовете на неговото семейство, както и ветеранът-продуцент наMortal KombatШон Химерик, който през март напусна Twitter след отправени смъртни заплахи към него и семейството му.
По данните на изследване, чиито резултати излязоха тази есен, стана ясно, че от регистрирани 134 000 обидни публикации в известните социални мрежи 88% са от Twitter. Макар и администрацията и мениджмънта на Twitter да са заявявали нееднократно, че се стараят да минимизират броя на хората, изразяващи се с помощта на езика на омразата и обикновените тролове, Twitter продължава да e дом на това явление, наричано от някои „чумата на Мрежата“. СамиятДик Костоло, бившият шеф на социалната мрежа призна, че той и колегите му са се провалили в опита си да се справят с този проблем, който уронва престижа на медията. „Ние не се справяме с обидите и троловете на платформата ни, и не се справяме вече в продължение на години. Това не е тайна за никого и светът говори за това всеки ден. „Ние продължаваме да губим ключови потребители ден след ден“,написав отворено писмо Костоло в началото на тази година.

Вижте повече:

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »