....
liptrade logo2

В Uber вече се вижда местоположението на пътниците

Uber ще коригира своята политика и съвсем скоро ще въведе промени в своята услуга. Сега с помощта на приложението, шофьорите ще могат да виждат местоположението на клиентите, но само при съгласие от тяхна страна. По този начин частните таксиметрови шофьори могат по-бързо да качат пътник, докато пътуват по маршрутите и по-лесно да се приближат до клиента. Освен това, приложението ще иска разрешение за достъп до списъка с контакти от потребителите, за да изпраща реклама на техните приятели.

През месец ноември миналата година директорът на нюйоркския клон на Uber каза в интервю за Buzzfeed, че може да вижда придвижването на пътниците чрез специалната вътрешна за компанията опция God-View. Възникна голяма скандал и Uber бе обявен от доста хора като „етически най-съмнителната компания“ в Силициевата долина.

Журналистите, потребителите и властите поискаха от Uber да разясни своята политика за защита на личния живот. Сега Uber трябва да представи специален подробен списък, съдържащ данните, които могат да бъдат получавани от клиентите. Засега Uber получава и записва транзакциите, съдържащи сметката, разстоянието, датата и часа на тръгване, модела на смартфона и операционната система, с която работи. Uber вижда, но не записва позвъняванията и разговорите между клиента и частния таксиметров шофьор.Списъкът трябва да бъде представен на широката общественост на 15-ти юни тази година.


Вижте повече:

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »