....
images_Novini_liptrade_logo2

Uber пуска водни таксита в Истанбул

В столицата на Турция вече е възможно да си извикате водно такси с помощта на смартфон. Това става с помощта на новата онлайн-услугаUberBoat, стартирана от Uber, на фона на вълненията във Франция срещу тази много популярна частна услуга за превоз на пътници. UberBoat започва работа по случай годишнината на компанията за превоз на пътници.

Жителите на Истанбул и туристите вече могат да поръчат чрез своите смартфони водно такси в точно уречено време. Използват се неголеми моторни плавателни съдове с вместимост 7-10 души, които превозват пътници от европейската част на Истанбул към азиатската и обратно. Поръчването на воден превоз е съвсем лесно и не се различава от поръчването на такси. Необходимо е само да се инсталира съответното приложение в мобилното устройство.

Цената на водния превоза е в рамките на 50 турски лири или около 19 американски долара.Чрез градския транспорт, същият маршрут струва едва около 2,15 лири или приблизително 81 цента. При използване на UberBoat, сумата се разпределя между пътниците и не е чак толкова висока. Предлагат се и комбинирани услуги: едно пътуване от Ciragan Hotel – ювелирният хотел на Босфора, до най-близката част на крайбрежието, редом до основното летище на Истанбул струва 400 турски лири.Вижте повече:

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »