....
liptrade logo2

Полицейски акции срещу Uber в Южна Корея и Франция

Компанията за споделен превозUberизпитва сериозни проблеми с властите в Южна Корея и Франция, които изглеждат решени да ограничат максимално дейността ѝ в тези страни.

Южнокорейската полиция езадържала цели 30 души, свързани с Uber, включително и местния ѝ шеф, по подозрение заразвиването на нелегална таксиметрова услуга.
Ръководителят на Uber Korea е обвинен заедно с други служители и шофьори на компанията. Всички те ще отговарят за това, че са използвали приложение без лиценз, за да свързват пътници и намиращи се наблизо шофьори.
Изпълнителният директор на Uber Травис Каланик също е в полезрението на властите.
„Възнамеряваме скоро да го призовем и да проверим задграничните банкови сметки, за да продължим разследването срещу тези, които са свързани със случая“,казва говорител на полицията в Южна Корея.
„Ако Каланик продължи да ни игнорира, ще потърсимзаповед за неговото арестуване“.
Самият Травис Каланик отказва да бъде въвлечен в съдебен процес в Южна Корея и пребивава в Съединените щати.
По-рано тази седмица, френската полиция също нахлу в парижкия офис на Uber като част от продължаващо разследване относно услугатаUberРорна компанията.
Съгласно френските закони, които изискват таксиметровите шофьори да са лицензирани и застраховани, дейността на Uber там е нелегална. Властите обвиняват американската компания, че не спазва приетите стандарти за транспортна и таксиметрова дейност. На свой ред Uber твърди, че всички правни изисквания са покрити и дори подаде няколко иска пред Европейската комисия. От началото на 2015 г.над 250 шофьори в UberРор са били глобени. Компанията описа акцията от понеделник като“опит за сплашване“и продължава да твърди, че дейността ѝ във Франция е в рамките на закона.


Вижте повече:

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »