....
liptrade logo2

Електронните цигари също могат да заразяват компютрите чрез USB порта

Оказа се, че електронните цигари могат да се окажат вредни не само за хората, а и за компютрите. В Reddit бе публикувана любопитна информация за електронна цигара, която е инсталирала вирус в стандартен персонален компютър.
Системните администратори на компанията не успели да разкрият източника на заразата. В компютърната система били инсталирани всички обновявания, а антивирусната

 

 

програма била снабдена с последните данни за компютърните вируси. Анализът на мрежовите лог-файлове също не дал резултат. Начинът на заразяване бил случайно разкрит при разговор на служителя с директора на компанията, който задал напълно логичния въпрос „Какво се промени в живота ви през последните няколко седмици?“. Служителят отговорил, че е отказал пушенето и сега временно използва електронни цигари. Оказало се, че в устройството към електронната цигара, което се включва към компютъра, има троянец, който след като попадне в компютърната система чрез USB слота, изтегля допълнителни файлове от Глобалната мрежа, като в крайна сметка се получава мощен вирус с отдалечено управление.

Потребителят с псевдоним Jrockilla споделя в Reddit, че на китайските USB-устройства с цена под 5 американски долара не може да се има доверие.

Вижте повече:

 

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »