....
liptrade-baner

В Дубай, полицаите ще са оборудвани със съвременни модели интелигентни електронни очила

По улиците на Обединените арабски емирства от следващата година ще се появят полицаи, оборудвани със съвременни модели интелигентни електронни очила. Специализирана програма ще може да разпознава подозрителните лица и да автоматично да предупреждава полицая. Reuters съобщи, че дубайската полиция планира да снабди всеки свой служител с очила Google Glass с вградена функция за разпознаване на човешки лица. Софтуерът за интелигентните очила се пише директно в полицията на Дубай.

Тази информация първоначално се появи в онлайн-изданието на местния вестник 7 Days, а после бе потвърдена и от други източници от Обединените арабски емирства. С този проект допълнената реалност в стил „Терминатор“ е съвсем близо. Според култовия филм, дори първият терминатор можеше да разпознава лицата и да прави предварителна оценка на визуалното състояние на обекта.Първоначално софтуерът ще разпознава регистрационните номера на автомобилите, техническата реализация на което е много по-лесна. Всъщност принципът е един и същ: ако номерът на автомобила на нарушител или престъпник попадне в зрителното поле на очилата, полицаят веднага получава предупреждение и допълнителна информация. Няма как да не споменем, че ОАЕ е много богата държава, а това се отнася и за полицията в страната. Така например, миналата година на офицерите от полицията бяха раздадени патрулни автомобили Lamborghini с цена $400,000, за да могат полицаите по естествен начин да се вписват в обстановката и да не развалят настроението на почиващите.
Вижте повече:

 

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »