....
Киберсигурнсот

Важно за вашата киберсигурност

Важно за вашата киберсигурност

Във връзка със зачестилите опити за измама, чрез кражба на лични данни от препратки, получени по мейл, бихме искали да ви обърнем специално внимание за рисковете, които се крият от отварянето на подобни фишинг или спам мейли. Опитите на подобни измами стават все по замаскирани и незабележими за антивирусните програми, като една от последните „модерни“ тенденции са мейли от топлофикационни дружества, телекоми и банки, които ви призовават да кликнете на посочен линк, защото искат да ви възстановят пари.

Рисковете за вашия компютър са големи и затова в никакъв случай не отваряйте подобни мейли. Освен, че подобни вируси имат за цел да извлекат лична информация и данни за достъп от вашия компютър, то той, бидейки в мрежа с компютрите на цялото дружество, би могъл да извлече такава информация и от всяко едно друго устройство от вашата вътрешна мрежа.

Освен това ви препоръчваме да не държите вашите пароли за достъп по файлове, лесно достъпни за участниците във вашата мрежа.

От наша страна, във връзка със зачестилите опити за злонамерени действия по всякакъв вид виртуална инфраструктура са предприети допълнителни мерки за превенция и защита.

Това са интегрирани системи за сигурност, които включват много нива:

– системи за мониторинг на неоторизиран достъп до пощенски кутии;
– нотифициране при опит за публикуване на нерегламентирано съдържание в сайтовете;
– защита от налучкване на данните за администрация на сайта;
– защита от често допускани грешки и пролуки в сигурността;
– защита от повечето известни атаки към днешна дата, в това число и DDoS атаки.

Системите за сигурност обхващат около 95% от зловредните атаки.

За повече информация се свържете с Вашата компютърна поддръжка или с нас.

От екип на „ЛИП Трейд“ ООД

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »