....
liptrade logo2

Vivacom с нови съсобственици – американска компания

Все още неизвестна фирма от САЩ купува дяловете на Цветан Василев в мобилния оператор

По-рано тази вечер, българската PR агенция V+O Communication разпространи официално съобщение, в което се твърди, че „водеща американска компания” е в преговори за закупуване на мажоритарен дял от българското дружество ТЦ – ИМЕ (Технологичен център – Институт по микроелектроника). Важна подробност, с която може би повечето хора не са запознати е, че въпросното дружество контролира съществен миноритарен пакет от мобилния оператор Виваком и е собственост на банкера Цветан Василев. 

Според официално разпространеното съобщение, в допълнение, след постигане на споразумение с VTB Capital, компанията ще стане вторият най-голям акционер във Виваком. 

Намерението на компанията е да покрие задълженията на телекома и да разработи план за растеж, насочен към всички заинтересовани страни – кредитори, акционери, служители и клиенти.  Американската компания отчита чувствителността на темата и възнамерява да бъде фактор на стабилност и оздравяване, за да защити интересите на всички заинтересовани страни.

Американската компания е в течение със съдебните процедури, свързани с дружеството ТЦ – ИМЕ  и в частност с Виваком. За съжаление, разногласията между акционерите са станали пречка пред перспективите за растеж на дружествата. В момента компанията работи с настоящия мажоритарен собственик на ТЦ – ИМЕ  за намиране на приемливо решение за оптимизация на корпоративните интереси на Корпоративна търговска банка /КТБ/, включително предприемане на действия за удовлетворяване на кредиторите и създаване на печеливша стратегия за всички.

Новината идва непосредствено сред разпространено от много политически сайтове днес твърдение на Цветан Василев, че е бил изнудван да прехвърли част от „Виваком“ и че миналата седмица е имало опит за преврат в телекома:

„През март тази година започнаха да ме изнудват да прехвърля част от „Виваком“, заплашвайки ме, че ако това не се случи, ще има фатални последствия. Мисля, че през последните шест месеца наблюдаваме тези последствия”.

Предвид предстоящите празници, най-вероятно информация за евентуална сделка ще има в началото на 2015-а. Следете Kaldata, за да научите последните новини по случая.Вижте повече:

 

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »