....
liptrade logo2

WhatsApp изглежда работи по свой уеб клиент

Приложението за мобилни съобщения WhatsApp може скоро да се появи на настолни компютри.
Въпреки че WhatsApp натрупа популярност именно като мобилно приложение, което използва SIM картата на смартфона, и досега се придържа само към мобилни устройства, доста вероятно е в близко бъдеще това да се промени.
На тази мисъл ни навеждат две неща.

 

Най-напред WhatsApp се опита да привлече уеб разработчик от конкурентното мобилно приложение Telegram, след което холандският сайт AndroidWorld.nl откри интересна препратка в кода на версия 2.11.471 на WhatsApp, в която се споменава термина WhatsApp Web. Освен това там се говори за „логване и излизане от компютри, както и следене на статуса и дейността в уеб сесиите“.

В случай, че WhatsApp наистина върви към десктоп версия, определено ще бъде интересно как ще се разработи механизма за верификация предвид, че приложението използва SIM картата на мобилния телефон вместо логване през Facebook например. Най-вероятно отново ще трябва да се логнете с вашия WhatsApp акаунт, след което уеб клиентът изпраща искане до мобилния клиент и когато го потвърдите през телефона си, получавате достъп.

Вижте повече:

 

Антивирусен софтуер
IT съвети за поддръжка на компютри и техника

ДОСТАТЪЧНО ДОБЪР ЛИ Е АНТИВИРУСЕН СОФТУЕР WINDOWS DEFENDER?

Достатъчно добър ли е вградения в Windows антивирусен софтуер? Купили сте нов компютър. Подготвили сте го за работа и веднага възниква въпроса какъв антивирусен софтуер

Прочетете повече »